Monday, July 5, 2010

Wednesday, January 20, 2010

Friday, December 4, 2009

Sehari Merantau



Masjid Tengku Tengah Zaharah (Masjid Terapung)



Menikmati Hidangan istimewa

(Bunga kat tengah tu hanya hiasan semata2 sesedap halwa mata memandang, ade harga jugak tuh)

Tuesday, October 13, 2009

Blue Sky





Hmmmmmmm.. pagi tadi aku ditanya oleh pensyarah kenapa langit biru (soalan saintifik).Ya, aku memang tak tahu. Berpeluh aku memikirkannya dan untuk memuaskan hati, aku google (cara paling cepat). Rupanya ia disebabkan proses serakan Rayleigh (Rayleigh scattering ). Sebenarnya aku pernah membaca pasal hal tersebut, tapi mungkin minda aku dah tak seaktif dulu dan akibatnya mudah lupa.(Long sigh*).
Ok lah aku nak sambung lebih mendalam serakan Rayleigh dan serakan kenyal yang sememangnya kenyal. Sehingga nukilan selanjutnya..

Sunday, October 11, 2009

udara kotor dan jalan belit





Aku memang jarang menulis. Mungkin hendak beralih ke blog bergambar atau gambar yang lebih berlurah. Bagaimana? mungkin lebih popular dari blog ini kan? Selepas ini aku lebih mengupdate penuh dengan gambar-gambar sahaja. Aku sudah malas. Sekian.
Posted by Picasa

red ants

Posted by Picasa

My Blog List

About This Blog

Tiada kena mengena dengan istilah radioisotop. Ya, yang kamu belajar di sekolah dahulu. Cuma penuh dengan fantasi dan rawak.

Followers